Услуги

Портретите, които ще получите при нас, може да използвате както за лични цели, така и за професионални – представителни сайтове на компании, вътрешни комуникации и участия в кариерни изложения, презентации, автобиографии, профили в LinkedIn и други професионали социални мрежи.

Необходимостта от добри портрети често се подценява и хората се задоволяват с това просто да изглеждат добре на своите снимки. В крайна сметка, добрият портрет е много повече от снимка с професионален фотоапарат и този процес не е само технически – един клиент или модел застава пред обектива и го снимаш. Най-важното в портретната фотография е предаването на индивидуалността на човека пред обектива.

Добрият фотограф трябва да Ви предразположи, за да изпълни кадъра с присъствие и уникалност. Затова комуникацията по време на фотосесията е ключов момент и нашият екип има своите подходи и техники, за да извади най-доброто и да постигне желания резултат.

Нашата цел е да покажем тази уникалност във Вашите портрети, за да получите най-доброто допълнение към личното и професионалното Ви представяне.

Индивидуална портретна сесия

Индивидуалната сесия е насочена към всеки, който се нуждае от представителен портрет с професионално фотографско качество.

Групови портретни сесии

Това са фотосесии насочени към групи от хора, които се нуждаят от портерти с еднаква визия и усещане. Предлагаме гъвкавост при изпълнение на групови фотосесии:
– можете да дойдете на място в студиото ни като група;
– може да снимаме на вашето работно място;
– може да планираме един или повече снимачни дни, в които хората да идват в предварително определени часове.

Резервиране на час и условия за плащане

Фотосесиите се организират всички делнични дни след предварително записване в зависимост от календара на клиента и студиото, като обикновено започваме около 10:00 часа. Възможно е фотосесията да продължи малко повече от предвиденото време, затова молим нашите клиенти да не планират ангажименти, които са много близо до края на фотосесията (в случай, че решим да заснемем още няколко кадъра).

Може да резервирате фотосесия чрез нашата контактна форма, с директен имейл или по телефона.

След като осъщетвите контакт с нас и уговорите дата за сесия е необходимо да заплатите ½ от цената като депозит. За да финализирате резервираненето е необходимо да заплатите тази сума до 5 работни дни след записването. В случай, че не заплатите сумата в рамките на това време, ще отстъпим Вашия час на друг клиент. Ако заплатите и след това се откажете, внесеният депозит не се възстановява.

Приемаме плащания в брой или по банков път. Резервации можете да правите на office (@) headframesofia.com

Провеждане на фотосесията

Индивидуалните фотосесии продължават между 1 и 2 часа. По време на сесията заснемаме по няколко различни визии (облекло, грим, излъчване), което позволява на клиента да има по-голям избор от кадри в зависимост от неговите нужди.

Част от процеса е да обсъждаме фотографиите по време на сесията. Чрез подбора на снимките в реално време ще може да насочим фокуса върху визиите, които наистина са от полза за нашите клиенти. По този начин още в края на фотосесията ще имаме избрани снимки.

Когато приключат снимките, всеки от клиентите получава превю файлове, от които да избере, тези които ще използва. След това одобрените кадри ще бъдат обработени и изпратени на Вашия имейл чрез линк за сваляне.

Обработка на фотографиите

Когато изберете снимките, може да заявите съответните кадри за обработка. За да гарантираме качеството на фотографиите, предпочитаме ретуширането (обработката) да бъде извършено от нас. Ние не издаваме снимки с висока резолюция директно, освен ако не предпочетете да откупите цялата фотосесия. В този случай ще може отново да се възползвате от нашите фотографски услуги, но ще имате възможност да предоставите оригиналните файлове за обработка и на друго студио.

Облекло

Най-важното правило е да вземете дрехите, които наистина обичате да носите. Ако се чувствате неудобно в дрехите си, със сигурност това ще се отрази и на снимките Ви.

Вземете дрехи в различни цветове и с различни деколтета в зависимост от визиите, които искате да постигнете. Ако имате съмнение за някоя дреха, просто я вземете със себе си и на място ще изберем заедно най-подходящата. Не се ограничавайте от сезона, тъй като всяка дреха би могла да изглежда добре – тениски, ризи, пуловери, рокли, сака и др.

Нашата препоръка е да избягвате големи бижута, защото отвличат прекалено много вниманието от същността на портрета, а именно Вашето лице. Малки обеци или колиета са приемливи и биха могли да служат за акценти в цялостната Ви визия.

Ако се затруднявате в избора на правилните дрехи от Вашия гардероб, спокойно може да отидете до някой магазин и да вземете каквото мислите, че ще е най-подходящо за желаната визия. Не махайте етикетите на дрехите, те няма да пречат по време на снимките, но ще може да ги върнете след това.

Грим

Гримът за фотосесията е силно препоръчителен, но е желателно да дойдете без грим. Тази услуга се извършва на място от професионален гримьор, който осигуряваме за всяка фотосесия.

Гримът, който използваме е професионален (KRYOLAN, Dior, Lumene, YSL) и се нанася специално за светлината с която работим. Разбира се, ако имате специфични изисквания, с радост бихме се съобразили с тях.

При жените сесията стартира с по-лек грим, а в процеса на снимане може да увеличим или променим грима спрямо визията.

Коса

Обикновено естествената Ви прическа е най-подходящия избор, но може да дойдете и с такава, която харесвате или смятате, че ви отива най-много.  По време на фотосесията, нашият гримьор ще се погрижи за дребни оформления, за да бъде косата Ви максимално подходяща за снимки. В случай, че се нуждаете от визии с по-сериозни промени в прическата, ще трябва да ни уведомите предварително, за да осигурим допълнително и стилист.

За мъжете, които искат разнообразна визия с различни дължини на брадата, може да вземете със себе си инструменти и необходимите продукти, за да се обръснете/подстрижете. Може да се възползвате и от професионален стилист, който да оформи вашата брада, но е необходимо да ни уведомите предварително.

Ангажирането на стилист за оформяне на коса/брада се заплаща допълнително.