За нас

Head Frame Sofia е студио за професионални портретни фотосесии, което предлага висококачествено заснемане и обработка на индивидуални и групови портрети. Пред нашия обектив има място за всеки, който се нуждае от добър портрет за своето лично или бизнес представяне.

Идеен родител на проекта е Тодор Василев, който заедно с Мария Якова стартира Head Frame Sofia, водени от идеята да предложат услуга, която да отговаря на съвременните нужди на бизнеса и хората, които търсят перфеткното допълнение към своето представяне, а именно професионално направен портрет.

0
заснети фотографии

0
завършени проекти

0
чаши кафе

Екип

Тодор Василев

Основател и фотограф

 

Тодор Василев завършва Фотография в Нов български университет, но открива страстта си към снимането много преди това. След университета известно време се занимава с концептуалната фотография и участва в различни изложби, но от дълго време се е посветил предимно на комерсиалната фотография в различни сфери.

През последните 12 години е реализирал редица лични и професионални проекти, някои от които свързани с преподаване. Участва в създаването на Софийска фотографска школа, където в продължение на 4 години води курсовете Въведение във фотографията и Портретна фотография, както и различни обучения с археолози.

Според Тодор портретната фотография е начин на себеизразяване и възможност за общуване с хората по различен начин. Неговата форма на общуване е много директна и неформална, което му позволява да достигне до човека и така да запечата емоцията и присъствието, които са есенцията на добрия портрет.

Тодор е перфекционист в своята работа и обича да довежда нещата до край. Влага цялата си енергия в проектите, по които работи, детайлите са му втора спецаилност, вижда света в mm и умее чудеса със светлината. В свободното си време предимно пътува, за да снима или да кара колело в планината.

Яна Додова

Гримьор

 

Яна завършва Пластични изкуства – приложна графика в Нов български университет, но открива своето призвание в гримирането.
От 2012 г. е професионален гримьор, като през последните години е работила по различни проекти в сферата на киното и телевизията – Столичани в повече, Комиците, Сървайвър, Голата истина, Нека говорят с Росен Петров, множество реклами, фотосесии за списания, музикални клипове, външни продукции от Германия и САЩ, постановки и тн.

Срещу четките й са заставли имена като Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов, Любо Нейков, Силвия Лулчева, Христо Гърбов, Кръстьо Лафазанов, Тони Димитрова, Поли Генова, Александра Жекова и др.
За Яна гримьорът е художник, преди всичко. Затова в своята работа дава възможност да бъде избран начинът, маниерът, с който се оформя гримът според вкуса и стила на всеки.

Яна е артист и не случайно открива себе си в изкуството на грима, с което умело предава на хората сила за трансформация на същността, за създаване на нови лица, характери или просто подчертаване на най-доброто от тяхното лице.

В свободното време се отдава на близките си хора, хубавата музика и планината, от която черпи много вдъхновение и енегрия.